Májusban szarvasgomba-gyűjtő tanfolyam indul

Egyéb

A Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesülete akkreditált tanfolyamot hirdet szarvasgomba gyűjtésére

A tanfolyam tananyaga felöleli a földalatti gombák, ezen belül a szarvasgombák jellemzését, ökológiáját, ismerteti a szarvasgombák gyűjtését szabályozó rendeleteket, betekintés ad az erdészeti és ültetvényes szarvasgomba-termesztés ismeretanyagába, ismerteti a pályázati lehetőségeket.

A tanfolyam helyszíne: Gödöllő, SZIE Kollégium, 2100, Páter Károly utca 1.

A tanfolyam időbeosztása:

2016. május 7. (szombat): 9:00-18:00 Oktatás és konzultáció

2016. május 8. (vasárnap): 9:00-17:00 Oktatás és konzultáció

2016. május 14.(szombat): 9:00-14:00 Terepgyakorlat és vizsga

2016. május 21.(szombat): 9:00-12:00 Pótvizsga

Jelentkezés és további információ: info@szarvasgombaegyesulet.hu, Csorbainé Dr. Gógán Andrea: 20-315-7990.

A tanfolyamra jelentkezés határideje (a tanfolyamdíj beérkezésének határideje): 2016. május 1. A tanfolyam minimális létszáma 10 fő.

A tanfolyam és a vizsga költsége 70 000 Ft. Az összeg a jelentkezéssel egy időben fizetendő az Egyesület számlaszámára (Budapest Bank, 10103836-06389500-01003001).

A jelentkezés módja: név, e-mailcím és telefonszám elküldése a fenti címre, illetve a megadott összeg átutalása. Készpénzes fizetést a helyszínen nem tudunk elfogadni.

A tanfolyam helyszínén szállás igénybe vehető, bővebb információ és szobafoglalás: http://sziekollegium.hu/szobak/Szobak.html

A tanfolyam vizsganapján igény szerint kutyavizsga is tehető, mely a résztvevőknek ingyenes, további jelentkezőknek 5 000 Ft/kutya.

A tanfolyam költsége magában foglalja:

• részvételi lehetőséget a tanfolyam előadásain és a terepgyakorlaton,
  • konzultációt két alkalommal a tanfolyam témaköreihez kapcsolódóan,
  • nyomtatott és elektronikus oktatási segédanyagot,
  • a tanfolyam ideje alatt naponként 1 főétkezést (ebéd),
  • részvételt a vizsgán. A vizsgán csak az vehet részt, aki az előadásokon hiányzás nélkül részt vesz.
  • részvételt a kutyavizsgán.

Egyesületi közgyűlés

a Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesülete meghívja Önt éves közgyűlésére

1. október 17-én a dombóvári Cser vendéglőbe

(Cím: Dombóvár, Tulipán u. 2.)

10:00 Közgyűlés

11:00 Előadás: „A szarvasgomba-termesztés pályázati lehetőségei a Vidékfejlesztési Program keretén belül

12:00 Ebéd

A részvételi díj 5 000 forint, érvényes 2015. évi tagsággal rendelkezők számára 2 500 Ft, mely a háromfogásos szarvasgombás ebéd árát is tartalmazza. Az ital egyénileg fizetendő. Bővebb információ: Csorbainé Gógán Andrea (20/315-7990) vagy info@szarvasgombaegyesulet.hu. Jelentkezéseket kizárólag előzetesen fogadunk a info@szarvasgombaegyesulet.hu email címen vagy a fenti telefonszámon.

A közgyűlésen szavazati joggal azok vehetnek részt, akik rendezték a 2015. évi tagdíjukat (5 000 Ft). A tagdíj rendezésére történhet előzetesen utalással (Budapest Bank, 10103836-06389500-01003001) vagy a helyszínen készpénzben.

Határozatképtelenség esetén az ismételt közgyűlés helyszíne: Dombóvár. Az ismételt közgyűlés időpontja: 2015. október 17. 10:30.

A közgyűlés programja:

1. Mérlegbeszámoló ismertetése és elfogadása
  2. Az Egyesület eddigi tevékenységének, további terveinek bemutatása
  3. Tisztújítás
  4. Egyebek

Dombóvár, 2015. szeptember 7.

Üdvözlettel,

Ulrich József, a Szarvasgomba-termesztők Országos Egyesületének elnöke

Jásziványi élmények

Egyéb

Felejthetetlen élményekkel gazdagodott az, aki a nagy hőség ellenére is elindult a Jászságba augusztus 15-én. A Jásziványi Szarvasgomba Ünnepen tényleg minden a szarvasgombáról szólt:

kutyaverseny Jászivány Nagygomba díj átadása Menü Jászivány Dr. Fazekas Sándor köszöntője szarvasgombás tükörtojás IMG_4436 VIP-csapat a fesztiválon Jásziványi Szarvasgomba Ünnep érdeklődők

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a sikerhez!

Fotópályázat!

Szarvasgomba-fotópályázat a Jásziványi Szarvasgomba Ünnepen

A pályázat nyilvános. Hivatásos és amatőr fotósok, a világ bármely részéről egyaránt nevezhetnek, digitálisan készített felvételekkel.

A pályázaton való részvétel ingyenes, nevezési díj nincs! A fotók beküldési határideje: 2015. Augusztus 10.

A fotópályázat célja a szarvasgombászat világának bemutatása. A téma egyaránt  lehet maga a szarvasgomba, a szarvasgomba gyűjtése vagy felhasználása. Az egyetlen feltétel, hogy a képnek felismerhetően kapcsolódnia kell a szarvasgombához. Csak saját készítésű fotóval pályázhat minden személy. Egy pályázó 5 db fekete-fehér vagy színes digitális felvétellel nevezhet.A képeket e-mailben kell beküldeni a szarvasgombafotopalyazat@gmail.com címre, nagy felbontású JPEG formátumban.  Fájlnévként a nevező nevét kép címét kérjük megadni. (pl. Barackobama-dinner.jpg).

A szervezők által kiválasztott legjobb 20 fotóból papírnagyítás készül és kiállításra kerül 2015. Augusztus 15-én a Jásziványi Szarvasgomba Ünnepen.  A kiállítás ideje alatt a közönség a helyszínen szavazhat a képekre. A legtöbb szavazatot kapott fénykép közönség-díjas lesz. Az eredményhirdetésre 2015. Augusztus 15-én 15-órakor a helyszínen kerül sor.

A pályázat fődíja egy NIKON COOLPIX AW120 Adventure KIt

Pályázataikat a következő címekre várjuk:

szarvasgombafotopalyazat@gmail.com

A pályázó a pályázati anyag beküldésével:

-elfogadja a pályázati feltételeket,

-kijelenti, hogy a szervezők döntését elfogadja, az ellen panaszt nem tesz,

-kijelenti, hogy képei kiállításra kerülhetnek a pályázatot kiíró szervező által

és eredményhirdetés után felkerülhetnek az esemény honlapjára.